Tusen platåer

Gilles Deleuze2008 har utropats till de tusen platåernas år. Det innefattar, men begränsas inte till, läsning av Gilles Deleuze och Félix Guattaris bok Mille Plateaux. Det är också ett utmärkt tillfälle att låta skapandet och tänkandet släppas löst bland vektorer, krigsmaskiner och mindre folk. Därför kommer undertecknad i mån av tid och energi ansluta sig till det abstrakta schemat och ta med sig platåerna ut i den friska luften, sätta sig på en parkbänk och medfilosofera med kända och okända vänner.

Det ska också bli spännande att se om det möjligen kan komma något annat ur det här projektet än läsning. Här på En bris av frisk luft lär vi troligen mest att få se fritt raljerande essäistik, men begär till oväntade mutationer kanske tränger fram och manifesterar sig också.

Förutom Tusen platåer kommer min läsning inkludera mycket kringlitteratur. Några som kan nämnas direkt är Kafka, Proust & signs, ‘Postskriptum om kontrollsamhällena‘, ‘Ett samtal om Tusen platåer‘, etc..

 

 

Det vanskliga med kommentarer | Om kommentarens dumhet och att ta filosofen bakifrån.

Blivanden, intensiteter: För en mindre litteratur | (Introduction: Rhizome; Kafka) Om rhizombegreppet och mindre litteratur, förhållandet till utsidan, blivanden och sammansättningar…

  Relaterat: ”Folket saknas” — Anropan av en ny värld och ett kommande folk

   

  Annonser

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s