Övrigt

Anteckningsbok

Efter att ha brottats med diverse osmidiga digitala anteckningsverktyg har jag nu till slut köpt en riktig anteckningsbok. En moleskine. Den är snygg och ganska pretto (och såklart italiensk!). Trots den digitala tidsålderns oändliga möjligheter är fortfarande vanligt hederligt papper-och-penna det bästa för en ordkonstnär on the run.

Annonser
Standard

4 thoughts on “Anteckningsbok

  1. För varje pretto är Moleskine en given accesoar, själv föredrar jag fickmodellen men drömmer om att ha hyllmetrar av notisböcker i A5-formatet.

    Pennmässigt är jag ingen snobb, men det måste vara svart filtpenna.

  2. Nån slags fickmodell (hur stor är den?) kommer jag nog att komplettera med sedan när semestern är över och det är dags att återvända till jobbet. Att knappa ner anteckningar i mobilen är så klumpigt.

  3. Fickmodellen är vad jag uppskattar som A6, d.v.s. 9×14 cm, men jag tror jag ska införskaffa en Plain reporter notebook av samma märke. Känns väldigt film noir.

  4. En anteckningsbok i fickan är såklart helt oumbärlig för den som vill skriva. För skrivandet pågår hela tiden, och en liten smidig anteckningsbok gör det möjligt för ditt textarbete att fortsätta in i lönearbetet i avbrott så små som tjugo sekunder. Ännu idag är papper och penna de verktyg som ligger oss allra närmast till hands.

Kommentarer inaktiverade.